EARTHQUAKES DAN AMARAN TSUNAMI LAGI DI JAPAN....

SALAM...terbaru skg Jepun dilanda gempa bumi berukuran 7.4 magnitud dan berpusat pada 40 kilometer di bawah dasar laut berdekatan Miyagi dan amaran tsunami dikeluarkan skali lagi..


Oh,,,Not again!!! Poor Japan.

biler aku tgk youtube n news tadi dan berfikir balik mengenai apa yang berlaku...............aku mgucap dua kalimah saadah...YA ALLAH sesunguhnya ENGKAU LA YANG MAHA MENGETAHUI SEBAIK BAIK 1 KEJADIAN....amin robana alaminn...
MUtiara AL-QURAN SURAH AS-SAJDAH AYAT 37
Di antara tanda-tanda Allah ialah malam dan siang, matahari dan bulan. ( Sebab itu ) janganlah kamu sujud kepada matahari dan jangan pula kepada bulan, dan sujudlah kepada Allah yang menciptakan semuanya itu, jika kamu menyembah kepadaNya.dan dibawah ini adalah jarak lingkaran api pasifik yg berdekatan ngan 1malaysia...sape kate jauh??
amat dekat kan...tersangat la dekat...aku ukur ngan pembaris x sampai pun 1 cm dlm gamba ni..huhu

KUALA LUMPUR – Kekerapan kejadian gempa bumi sejak beberapa tahun kebelakangan ini dipercayai mengakibatkan kedudukan titik gempa di Sumatera, Indonesia beralih dan semakin menghampiri Malaysia.
Dunia sekeliling digoncangi pelbagai huru-hara dan malapetaka TETAPI Malaysia nampaknya kini dilanda TSUNAMI FITNAH di sana-sini....oyeahhh...


P/s : JANGAN SLALU TERTIPU DENGAN MATA.....APA YG TERJADI DALAM DUNIA INI SEMUANYA BENAR - BENAR BELAKA....

0 COMMENT:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...